woensdag 17 oktober 2018

Twee soldaten gedood, één gewond geraakt

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren om het leven gekomen bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Ook raakte een soldaat gewond. De rebellen voerden negentien aanvallen uit, waarvan drie met (verboden) zware wapens. Drie rebellen werden gedood en twee raakten gewond bij tegenaanvallen van het Oekraïense leger.

Er werd door de rebellen geschoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Ook werden op diverse plekken sluipschutters gesignaleerd. De aanvallen richtten zich op de legerposities bij Stantisja Loehanska, Novozvanivka, Loehanske, Piski, Marjinka, Berezove, Tsjermalik, Pavlopil, Hnoetove, Vodiane, Lebedinske en Sjirokine. Na middernacht waren er alweer twee aanvallen, gericht op de soldaten bij Hnoetove en Lebedinske.

Volgens de separatisten in Donetsk werden in de buurtschap Troedovski tien woningen beschadigd bij een aanval van het Oekraïense leger. Er zouden in totaal 24 aanvallen zijn geweest, waarbij mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en geweren werden gebruikt. De separatisten in Loehansk spreken van drie aanvallen. Daarbij zouden ook antitankraketten zijn afgevuurd door het leger.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: