donderdag 18 oktober 2018

Rusland wil geen NAVO-schepen op Zee van Azov

De Russische minister Sergej Lavrov.
Rusland zal niet toestaan dat marineschepen van de NAVO naar de Zee van Azov varen voor een gezamenlijke oefening met de Oekraïense marine. Dat heeft minister Sergej Lavrov gezegd tegen het Russische persagentschap Interfax. ''Als de NAVO schepen naar de Zee van Azov stuurt, dan moeten wij daarmee instemmen volgens het verdrag uit 2003'', aldus Lavrov.

De Russische minister ziet allerlei bedreigingen op zijn land af komen. ''Er komen steeds meer wapens aan onze grens. De vastberadenheid die Europa toont om de infrastructuur zodanig aan te passen dat Amerikaanse wapens en mogelijk ook die van andere NAVO-lidstaten vrij baan krijgen. Waar onze gezamenlijke militaire oefeningen met China in Siberië niet als een provocatie gezien kunnen worden, geldt dat wel voor die in Oekraïne, Georgië en de Zwarte Zee.''

Lavrov voegt er aan toe dat Rusland nauwlettend de ontwikkelingen volgt rond het Amerikaanse plan om een legerdivisie in Polen te stationeren. Hij ziet dat als een schending van het verdrag dat zijn land heeft met de NAVO.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: