maandag 22 oktober 2018

Inwoner Marjinka en drie soldaten raken gewond

Een burger en drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De 40-jarige inwoner van het stadje Marjinka was in zijn tuin bezig toen hij door een geweerkogel werd geraakt. Bij tegenaanvallen van het leger zouden acht rebellen zijn gedood en waren er twee gewonden.

De rebellen schoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op de legerposities bij Sjastia, Popasna, Marjinka, Krasnohorivka, Krimske, Sjoemi, Piski, Taramtsjoek, Pavopil, Hnoetove, Lebedinske en Sjirokine. Soldaten bij Sjastia kregen ook te maken met een sluipschutter. Na middernacht was er een aanval op de soldaten bij het dorp Novotrojtske met granaatwerpers en zware machinegeweren.

De separatisten in Loehansk melden zes aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de buurtschap Marjevka en de dorpen Donetski, Froenze, Sokolniki en Veselaja Gora met mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en geweren. Uit Donetsk is er geen melding van aanvallen.

Bronnen: Unian, 112.ua, Lugansk Media Centre, DAN

Geen opmerkingen: