vrijdag 26 oktober 2018

Foreign Policy corrigeert 'foutje' van OVSE'er Hug

Alexander Hug.
Het Amerikaanse digitale magazine Foreign Policy heeft een opmerking over het al dan niet deelnemen van Russische soldaten aan de oorlog in Oost-Oekraïne weggelaten uit het afscheidsinterview van Alexander Hug, de leider van de waarnemersmissie van de OVSE. Hug zei dat zijn waarnemers weliswaar hebben geconstateerd dat er mensen rondliepen in jassen met daarop emblemen van het Russische, ''maar dat je zo'n jas overal kunt kopen''.

De redactie van Foreign Policy zegt in een nadere uitleg dat het weglaten van deze zinsnede bewust is gebeurd ''omdat het niet strookt met de rest van het verhaal van Hug''.

Vicevoorzitter Irina Herasjtsjenko van het Oekraïense parlement spreekt haar teleurstelling uit over de gewraakte opmerking van de Zwitser die zijn post in Oost-Oekraïne komende woensdag verlaat. ''Ik hoop dat Hug het inderdaad niet zo bedoeld heeft als hij het uitsprak. Volgens Herasjtsjenko benoemt de OVSE wekelijks in rapporten over de aanwezigheid van Russische wapens en militaire voertuigen in de Donbas.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: