maandag 21 januari 2019

Zestien aanvallen, Oekraïense soldaat raakt gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de zestien aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. Er werd teruggeschoten en dat kostte een rebel het leven, terwijl twee anderen gewond raakten. De aanvallen met granaatwerpers, zware mitrailleurs, geweervuur, antitankraketten en mortieren waren gericht tegen de soldaten bij de stad Krasnohorivka en de dorpen Pavlopil, Hnoetove, Kamjanka, Piski, Vodiane, Sjirokine, Novomichailivka, Vilni en Krimske.

De separatisten in Donetsk melden eveneens zestien aanvallen. Het Oekraïense leger zou geschoten hebben op de rebellen bij het Volvo Center in het noorden van de stad Donetsk, Sportak, Troedovskaja, Alexandrovka, Sjachta Gagarina, Jasinovataja, Bezimennoje, Kominternovo, Leninskoje en Sachanka. Zaterdag waren er volgens de separatisten zes aanvallen van het leger op hun posities.

De separatisten in Loehansk spreken van vijf aanvallen van het leger op hun posities bij Kalinovo, Kalinovka, Kalinovo-Borstsjevatoje, Zhelobok en bij het monument van prins Igor bij Stantisja Loehanska. Er zouden 82 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en geweren zijn gebruikt.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: