zaterdag 12 januari 2019

Kyiv krijgt eindelijk dierenbegraafplaats, misschien...

Geldgebrek heeft de komst van een dierenbegraafplaats in de hoofdstad Kyiv al jarenlang tegen gehouden, maar in de loop van dit jaar wordt er serieus werk van gemaakt. Dat belooft althans Taras Pantsji, directeur stedelijke ontwikkeling, in een interview met de nieuwssite Novoje Vremja. Zijn goede voornemen is echter ook weer omgeven met de nodige mitsen en maren, want ja, er is nauwelijks geld voor beschikbaar.

Officieel is het niet toegestaan om huisdieren te begraven in de stad, maar het wordt oogluikend toegestaan op enkele kleinere begraafplaatsen. In 2007 zou daar verandering in komen. Er werd ook wel een begin gemaakt met de aanleg, er zouden zelfs een crematorium en een columbarium (voor urnen met as van gecremeerde dieren) komen in de wijk Desnianski.

Dit jaar is er 2 miljoen hrivna (61.778 euro) voor gereserveerd. Eind dit jaar moet de aanleg beginnen nadat eerst een inventarisatie is gemaakt van wat er al aan niet afgebouwde voorzieningen op het terrein aanwezig is en hoe die bij de verdere aanleg van de dierenbegraafplaats zijn te benutten. Eind volgend jaar moet de begraafplaats af zijn. Eindelijk, na vijftien jaar. Als geldgebrek tenminste niet weer roet in het eten gooit...

Bron: Unian

Geen opmerkingen: