maandag 14 januari 2019

Kabinet wil nu ook slechte lokale wegen aanpakken

Het kabinet trekt dit jaar 14,7 miljard hrivna (454 miljoen euro) uit voor verbetering van lokale wegen. Dat is 3 miljard hrivna (92,7 miljoen euro) meer dan het budget van vorig jaar. ''Iedereen heeft recht op goede wegen, niet alleen tussen de grote steden maar ook die naar de dorpen'', schrijft premier Volodimir Hrojsman op zijn Facebookpagina.

De verantwoordelijkheid voor het opknappen van de wegen op het platteland ligt volgens de premier bij de provincie, maar de rijksoverheid moet dan wel zorgen dat die het geld er voor krijgt. Hij kondigt wel aan dat wordt gecontroleerd of dat geld goed wordt besteed en vooral, dat er ook kwaliteit wordt geleverd.

Oekravtodor, zeg maar de Oekraïense Rijkswaterstaat, heeft afgelopen jaar zo'n slordige 4,7 miljoen kubieke meter aan kuilen gerepareerd van 18.000 kilometer aan doorgaande wegen. Voor dit jaar is 20 miljard hrivna (618 miljoen euro) beschikbaar voor reparaties en reconstructie van de belangrijkste wegen van het land op een totaal budget van 50 miljard hrivna (1,5 miljard euro).

Bron: Unian

Geen opmerkingen: