woensdag 23 januari 2019

Vier aanvallen, Oekraïense soldaat raakt gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de vier aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Door tegenvuur kwamen twee rebellen om het leven en raakten er ook twee gewond. De aanvallen met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur waren gericht tegen de legerposities bij Krasnohorivka, Marjinka en de dorpen Tsjermalik, Sjirokine, Pavlopil en Zolote-4. Het leger wist een onbemand verkenningsvliegtuigje van de rebellen uit de lucht te schieten.

De separatisten in Donetsk melden twaalf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij het Volvo Center in noordelijk Donetsk, Spartak, Troedovskaja, Staromichailovka, Jasinovataja, Zajtseve, Leninskoje en Sachanka. Daarbij zouden mortieren, granaatwerpers en geweren zijn gebruikt. Vanmorgen is volgens de separatisten een chloortank van de waterfabriek van Voda Donbasa bij de stad Jasinovataja vernield bij een aanval. Nadere bijzonderheden ontbreken nog.

De separatisten in Loehansk spreken van vier aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Zolotoje-5, Zhelobok, Molodjezhnoje en Kalinovka. Het leger zou hebben geschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en (artillerie)geweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: