dinsdag 29 januari 2019

Rebellen melden 25 aanvallen van leger Oekraïne

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren vijfmaal aangevallen. Daarbij raakte aan Oekraïense zijde niemand gewond, maar door tegenvuur werden twee rebellen gedood en raakte een derde gewond. De rebellen zetten granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur in tegen de legerposities bij het stadje Marjinka en de dorpen Sjirokine, Krimske, Travneve en Novotoshkivske. Na middernacht was het stil langs de frontlijn.

Als gebruikelijk hebben de separatisten in Donetsk een heel ander verhaal. Zij spreken van liefst twintig aanvallen van het Oekraïense leger. Er zou met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, geweren en vanuit pantserwagens zijn geschoten op de posities van de rebellen bij Horlivka, Zajtseve, Gagarin Collieri, Jasinovataja, Krasni Partizan, de omgeving van de luchthaven van Donetsk, Zhabitsjevo, Troedovskaja Collieri, Spartak, Leninskoje en Sachanka. Zondag zou het leger dertien aanvallen hebben uitgevoerd. Het Oekraïense leger meldde over die dag slechts een enkele aanval van de rebellen.

De separatisten in Loehansk maken melding van vijf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Donetski, Froenze, Zhelobok en Veselogorovka. Er zou geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren, artilleriegeweren en granaatwerpers.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: