woensdag 30 januari 2019

Vier rebellen gedood bij tegenvuur van het leger

Vier rebellen zijn gisteren gedood en nog eens zes raakten gewond toen het leger terugschoot bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd. Er waren acht aanvallen van de rebellen die met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren schoten op soldaten bij de stad Avdiivka en de dorpen Bohdanivka,Hnoetove, Loehanske en Novomichailivka.

Ook werd met 82 millimeter mortieren en zware machinegeweren geschoten op de legerposities bij de dorpen Krimske, Katerinivka en Vilni.Oekraïense soldaten wisten verder een verkenningsoperatie bij destad Dokoetsjajevsk te verijdelen. Twee lanceerinstallaties van antitankraketten en een zware mitrailleur van de rebellen werden in beslag genomen.

De separatisten in Donetsk zeggen dat het waterpompstation bij de stad Jasinovataja gisteren met een zware mitrailleur en geweervuur is beschoten door het Oekraïense leger. Werknemers moesten een tijdlang in een schuilkelder doorbrengen. Het zou gaan om de vierde aanval op het station sinds eind december. Het pompstation voorziet inwoners aan beide zijden van de frontlijn van drinkwater.

De separatisten in Loehansk maken melding van vier aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de stad Pervomajsk en de dorpen Kalinovo, Molodezhnoje en Sokolniki. Daarbij zouden 122 millimeter artillerie, 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweren zijn gebruikt. Een rebel werd gedood, aldus het persagentschap Lugansk Media Centre.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: