dinsdag 22 januari 2019

Verkiezingsbelofte Liasjko: 158,25 euro voor elke koe

Oleh Liasjko in het parlement.
Oleh Liasjko heeft gisteravond zijn verkiezingsbeloftes geopenbaard en dat waren er nogal wat. De leider van de Radicale Partij wil vooral af van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat Oekraïne bijna 15 miljard euro heeft geleend, maar daarvoor in de plaats onder meer heeft geëist dat de overheidssubsidie op aardgas voor de huishoudens is geschrapt. ''Ze hebben niet eens de moeite genomen om de tekst van de overeenkomst in het Oekraïens te vertalen, zodat de Oekraïners er geen kennis van kunnen nemen'', schamperde hij.

Eigenlijk wil Liasjko af van alle internationale verdragen, wil hij de begroting voor dit jaar openbreken en iedereen een flinke salarisverhoging geven, met uitzondering van de topambtenaren die volgens hem toch al genoeg verdienen.

Liasjko is verder voorstander van het verlengen van het al uit 2001 stammende verbod op de verkoop van landbouwgrond. Zijn meest opvallende plannen zijn de herinvoering van de doodstraf (in 2000 afgeschaft) en een uitkering aan rundveehouders van 5.000 hrivna (158,25 euro) voor elke koe die ze bezitten.
De kans dat Oleh Liasjko de volgende president van Oekraïne wordt, is klein. Hij doet het niet goed in de peilingen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: