donderdag 17 januari 2019

Leger doodt tien rebellen bij tegenaanvallen

Het was weer een dag vol geweld in de Donbas. Zoals al gemeld raakten gisteravond tien Oekraïense soldaten gewond toen bij het dorp Trojtske een bevoorradingstruck van het leger werd getroffen door een antitankraket. De door Rusland aangestuurde rebellen voerden in totaal elf aanvallen uit op het leger. Dat kwam ze duur te staan, want de Oekraïense soldaten schoten terug en dat kostte tien rebellen het leven. Ook raakten drie rebellen gewond.

Aanvallen van de rebellen met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur waren gericht op de legerposities bij Krasnohorivka, Marjinka, Avdiivka en de dorpen Tsjermalik, Nevelske, Piski en Krimske. Met 82 millimeter mortieren werd geschoten op de soldaten bij het dorp Novoselivka Droeha.

De separatisten in Donetsk maken melding van twaalf aanvallen die het Oekraïense leger gisteren zou hebben gedaan op hun posities. In het dorp Zhabitsjevo zou een huis zijn afgebrand als gevolg van een aanval. Vanmorgen voerde het leger volgens de separatisten eerst twee aanvallen met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers uit op de buurtschap Troedovskaja Collieri en werd naderhand nog een aanval gedaan met pantserwagens, zware mitrailleurs en geweervuur op de omgeving van het Volvo Center aan de noordkant van de stad Donetsk.

De separatisten in Loehansk spreken van vijf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Zolote-5, Logvinovo, Veselogorovka, Lozovoje en Zhelobok. Daarbij zouden pantserwagens, granaatwerpers en (artillerie)geweren zijn gebruikt.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: