donderdag 24 januari 2019

Bijna rustig in Donbas, meldt het Oekraïense leger

Het is bijna onwaarschijnlijk rustig aan het front in Oost-Oekraïne. De door Rusland aangestuurde rebellen voerden gisteren namelijk maar een enkele aanval uit. Er werd met granaatwerpers en geweren geschoten op soldaten bij de stad Avdiivka. Die schoten terug, wat drie rebellen het leven kostte. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd.

De separatisten schetsen een heel ander beeld. Volgens die in Donetsk viel het Oekraïense leger hun posities maar liefst vijftien maal aan. De aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur waren gericht op de rebellen bij het Volvo Center in noordelijk Donetsk, de stad Jasinovata, en de dorpen Troedovskaja Collieri, Spartak, Vesjoloje, Kashtonovoje, Zajtseve, Gagarin Collieri, Leninskoje en Sachanka.

De separatisten in Loehansk maken melding van drie aanvallen op hun posities bij Stanitsja Loehanska en Kalinovo-Borstsjevatoje. Er zou met 120 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut, granaatwerpers en geweren zijn geschoten door het leger.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: