zaterdag 19 januari 2019

Video: Porosjenko tegen klager over corruptie: 'Ga naar de kerk en steek een kaars aan!'

President Petro Porosjenko haalde gisteren bij een kerk in de provincie Tsjerkasi flink uit naar een man die vroeg wat hij van plan is om tegen de nog alom aanwezige corruptie te doen. Oleg Lisak sprak Porosjenko aan in het Russisch, ook de taal die de president van huis uit spreekt, en dat kwam hem op een flinke uitbrander te staan.

''Ik heb een verzoek aan u'', aldus de president, ''ga naar de kerk en steek daar een kaars aan, want u bent een ongelovige. Maar de Heer zal u genadig zijn.'' Om zich om te draaien naar de mensenmassa achter hem: ''Kijk, ze sturen iemand die niet eens de moeite heeft genomen om Oekraïens te leren spreken. Zulke Russische provocateurs proberen ons tegen elkaar op te zeggen.'' Lisik antwoordde daarop dat hij net zo Oekraïens is als de president, maar dat hij niet langer in een corrupt land wenst te leven.

Porosjenko legt momenteel veel werkbezoeken af, eigenlijk meer campagnebijeenkomsten voor de komende presidentsverkiezingen. Daarbij doet hij zoveel mogelijk kerken aan, waar hij hartstochtelijk wordt verwelkomd door de aanhangers van de Orthodoxe kerk van Oekraïne. Het is Porosjenko's bedoeling om komende dinsdag zijn kandidatuur voor de verkiezingen bekend te maken.

Bronnen: Kyiv Post, YouTube

Geen opmerkingen: