dinsdag 22 januari 2019

Vermiste Oekraïense soldaat in handen van rebellen

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben de Oekraïense soldaat Stanislav Pantsjenko gevangen genomen. De separatisten in Donetsk publiceerden gisteren een video waarin Pantsjenko te zien is. De 58e Gemotoriseerde Infanteriebrigade heeft de gevangenneming inmiddels bevestigd. De soldaat werd sinds zaterdag vermist.

De rebellen voerden gisteravond slechts twee aanvallen uit op posities van het leger. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd. Bij tegenvuur werd een rebel gedood en raakte een tweede gewond. De aanvallen van de rebellen met granaatwerpers en geweervuur waren gericht tegen de soldaten bij het dorp Vodiane en het stadje Marjinka. Na middernacht was het rustig langs de frontlijn.

De separatisten in Donetsk hebben een heel ander verhaal. Zij spreken van zeventien aanvallen door het Oekraïense leger op hun posities in de omgeving van de luchthaven van Donetsk, de steden Horlivka en Jasinovata, en bij de dorpen Zajtseve, Dolomitnoje, Gagarin Collieri, Kominternovo en Sachanka. Daarbij zouden 120 millimeter mortieren en geweervuur zijn gebruikt.

De separatisten in Loehansk melden drie aanvallen met 82 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en geweren op hun posities bij de buurtschap Donetski en de dorpen Zhelobok en Rajevka.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: