zondag 13 januari 2019

Hritsjenko zoekt steun als presidentskandidaat

Anatoli Hritsjenko.
Presidentskandidaat Anatoli Hritsjenko zoekt de samenwerking. Hij heeft politici als Jegor Firsov, Viktor Tsjoemak, Mikola Katerintsjoek, Mikol Tomenko en Moestava Najem al achter zich gekregen en de leider van de partij Burgerpositie wil nu ook dat Andri Sadovi van Zelfhulp en muzikant Svjatoslav Vakartsjoek hem gaan steunen om president te worden. Hritsjenko behoort volgens de peilingen bij de kanshebbers.

''We werken al samen als unie van Euro Optimisten, ook al zijn we van verschillende partijen. Als we in staat zijn om onze persoonlijke ambities opzij te zetten voor het gezamenlijke doel, dan weet ik zeker dat we op enig moment succes hebben. Het is in het belang van ons land'', zei Hritsjenko gisteren op een persconferentie.

Een dag eerder had parlementslid Moestafa Najem al een oproep gedaan aan Hritsjenko, Sadovi en Vakartsjoek om met z'n drieën om de tafel te gaan zitten en te bepalen wie van hen de gezamenlijke presidentskandidaat wordt. Sadovi liet daarop weten dat hij bereid is om na de parlementsverkiezingen van eind oktober het 'democratische blok' van de Euro Optimisten te gaan leiden.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: