dinsdag 6 juni 2017

Rebellen vallen 77 maal aan, 4 soldaten gewond

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De rebellen vielen in totaal 77 maal aan. De helft van die aanvallen had plaats in de omgeving van de havenstad Marioepol, waarbij raketten en 120 millimeter mortieren werden afgevuurd op de soldaten bij het dorp Bohdanivka.

De soldaten bij Tsjermalik en Krasnohorivka werden beschoten met 120 millimeter mortieren, terwijl ze bij Tsjermalik ook te maken kregen met 122 millimeter artillerie. De situatie was ook gespannen bij de dorpen Vodiane, Sjirokine, Pavlopil, Novotrojtske, Hnoetove en het stadje Marinka, waar de legerposities herhaaldelijk werden beschoten met granaatwerpers en 82 millimeter mortieren.

In de omgeving van Donetsk was de situatie weer het meest ernstig bij de stad Avdiivka, waar voortdurend op de legerposities werd geschoten met 82 en 120 millimeter mortieren en er door de rebellen ook tanks werden ingezet. Met tanks en 120 millimeter mortieren werd ook geschoten op de versterkte legerposities bij het dorp Piski. Verder was de situatie gespannen bij de dorpen Zajtseve, Novhorodske, Verchniotoretske, Opitne en Nevelske.

Ook uit de provincie Loehansk werden aanvallen van de rebellen gemeld. Die schoten met 120 millimeter mortieren meerdere keren op de soldaten bij de dorpen Krimske, Krakivka en Novotoshkivkse. De versterkte legerposities bij Krimske werden bovendien onder vuur genomen met 122 millimeter mortieren. De soldaten bij Stanitsja Loehanska, Donetski, Popasna en Novo-Oleksandrivka kregen te maken met geweervuur en granaatwerpers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten