dinsdag 6 juni 2017

IMF en Wereldbank steunen pensioenplan kabinet

Zowel het Internationaal Monetair Fonds (IMF) als de Wereldbank staan volgens het ministerie van Sociale Zaken achter het wetsvoorstel voor de hervorming van het Oekraïense pensioenstelsel. Premier Volodimir Hrojsman zou hoogstpersoonlijk hebben onderhandeld over de juiste aanpak met Ron van Rooden, de Nederlandse leider van de IMF-delegatie.

''Dat heeft geleid tot een evenwichtig en inhoudelijk sterk wetsvoorstel dat is gebaseerd op ervaringen elders en een goed antwoord is op de uitdagingen en problemen waarmee Oekraïne momenteel te maken heeft'', laat het ministerie van Sociale Zaken in een verklaring weten. De brieven waarin het IMF en de Wereldbank hun instemming met de hervormingsplannen van het kabinet uitspreken zijn door het ministerie ook gepubliceerd.

Premier Hrojsman verwacht dat het wetsvoorstel deze week aan de orde komt in een vergadering van de Nationale Raad voor de Hervormingen. In het voorstel is geen hogere pensioenleeftijd opgenomen, zoals het IMF aanvankelijk wel wilde. Het kabinet is daartegen, omdat de gemiddelde leeftijdsverwachting van de Oekraïners daar te laag voor zou zijn.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen:

Een reactie posten