maandag 5 juni 2017

Bellingcat vindt Russische 'missing link' MH17

Bellingcat heeft een foto van de BUK-raketinstallatie gepubliceerd waarmee vlucht MH17 volgens de internationale onderzoeksgroep is neergeschoten op 17 juli 2014. De foto werd vermoedelijk in het voorjaar van 2013 gemaakt en de BUK 332 van de 53e Anti-luchtdoelrakettenbrigade van het Russische leger heeft volgens Bellingcat dezelfde merktekens en typeaanduiding als te zien zijn op de foto's en videobeelden van de BUK waarmee het vliegtuig van Malaysian Airlines uit de lucht werd gehaald.

De door Bellingcat gevonden foto van de BUK vormt de 'missing link'. De raketinstallatie is gefotografeerd met een monteur op de voorgrond op een militaire basis in Koersk, in ieder geval voordat de BUK 332 op transport ging naar Millerovo, een plaats aan de grens met Oekraïne.

Dat het om een basis in Koersk gaat, toont Bellingcat aan met een andere foto waarvan zeker is dat die op 3 augustus 2014 is gemaakt. Verslaggeefster Inna Sidorkova van RBC wist de identiteit te achterhalen van de militair op deze foto. Hij gaf toe dat de foto op de legerbasis in Koersk was gemaakt, maar wist niet zeker of dat in 2013 of in 2014 was.

Het volledige rapport van Bellingcat is hier te lezen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten