woensdag 3 mei 2017

Soldaat gedood, zeven gewonden, 63 aanvallen

Eén Oekraïense soldaat kwam gisteren om het leven bij een aanval van de pro-Russische rebellen. Zeven soldaten raakten gewond. De rebellen vielen het leger in totaal 63 maal aan. De hevigste beschietingen door de rebellen waren in de omgeving van Marioepol, waar de soldaten bij het dorp Vodiane werden aangevallen met 120 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren.

De versterkte legerposities bij de stad Krasnohorivka werden onder vuur genomen met 82 millimeter mortieren, granaatwepers en zware machinegewren, terwijl de verdedigers van het dorp Hnoetove ook te maken kregen met luchtdoelgeschut.

De sodlaten bij het dor Slavne werden beschoten met 82 millimeter mortieren. De rebellen gebruikten granaatwerpers en zware mitrailleurs tegen soldaten bij Sjirokine en Novotrojtske, Pavlopil en Marinka. De mariniers bij het dorp Lebedinske werden beschoten met zware machinegeweren. Bij zowel Hnoetove als Novotrojtske waren sluipschutters actief.

In de omgeving van Donetsk was het weer flink raak aan de rand van de stad Avdiivka. De soldaten daar werden aangevallen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Hier werden ook sluipschutters gesignaleerd. De versterkte legerposities bij het dorp Loehanske en de soldaten bij Nevelske werden onder vuur genomen met 120 millimeter mortieren. Ook werd met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers geschoten op soldaten bij Zajtseve, de kolenmijn Boetivka en Trojtske.

Uit de provincie Loehansk worden aanvallen gemeld met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op de versterkte legerposities bij de dorpen Krimske en Novozvanivka. De soldaten in het dorp Katerinivka en Trojtske werden beschoten met 82 millimeter mortieren. De rebellen vielen de soldaten bij het dorp Novo-Oleksandrivka aan met granatwerpers en zware machinegewren,die bij de dorpen Valoejske en Stanitsja Loehanske met granaatwerpers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten