maandag 15 mei 2017

Zes soldaten gewond, rebellen vallen 49 maal aan

De pro-Russische rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren 49 maal aangevallen. Daarbij raakten zes soldaten gewond. In de omgeving van Donetsk kwamen de rebellen vooral in actie bij Avdiivka. De soldaten bij de stad werden na het invallen van de duisternis beschoten met 82 en 120 millimeter mortieren, terwijl de verdedigers van het dorp Loehanske werden bestookt met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers. Tegen de soldaten bij het dorp Novhorodske werden zware machinegeweren gebruikt.

In de omgeving van Marioepol werden twintig aanvallen geregistreerd. 's Avonds werden de versterkte legerposities bij het dorp Voiane beschoten met 82 en 120 millimeter mortieren. De soldaten bij Sjirokine, Hnoetove en Novotrojtske kregen herhaaldelijk te maken met geweervuur. De soldaten bij het dorp Pavlopil werden door de rebellen aangevallen met raketaangedreven granaten en zware machinegeweren, die bij het dorp Talakivka met pantserwagens.

In de provincie Loehansk werd 's avonds met 82 millimeter mortieren geschoten op de legerposities bij het dorp Trojtske. De versterkte legerpositie bij het dorp Stanitsja Loehanska werd onder vuur genomen met een zwaar machinegeweer, zoals ook bij het dorp Valoejske. Hier werden ook granaatwerpers gebruikt door de rebellen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten