dinsdag 9 mei 2017

Zestien gewonden bij ongeregeldheden

Acht politiemensen zijn vandaag gewond geraakt bij ongeregeldheden op deze Overwinningsdag. Zes agenten raakten gewond in de stad Dnipro, één in Kiev en één in Zaporizja. Telkens ging het om aanvaringen tussen voor- en tegenstanders van de Memorial Mars in deze steden, waarbij de politie probeerde om ze uit elkaar te houden. In Dnipro raakten ook acht actievoerders gewond.

Er zouden in totaal 50 arrestaties zijn verricht, vooral van mensen die met verboden Sovjetsymbolen de straat op zijn gegaan. In Kiev werden 25 arrestaties verricht, in de stad Odessa 15. Bijna alle arrestanten in de hoofdstad waren aanhangers van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten. Hun hoofdkwartier werd door de Nationale Garde afgegrendeld om te voorkomen dat zij de straat op zouden gaan om daar voor problemen te zorgen.

In de door de separatisten bezette stad Donetsk was ook een Memorial Mars. Daar liep separatistenleider Aleksandr Zachartsjenko voorop, gevolgd door mannen met portretten van de vermoorde rebellenleiders Givi en Motorola. In Simferopol, de hoofdstad van de door Rusland geannexeerde Krim, was een militaire parade met het nodige Russische wapentuig.

Bronnen: 112, Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten