donderdag 25 mei 2017

Eerste ex-directeuren Belastingdienst al weer vrij

De eerste voormalige, van corruptie beschuldigde directeuren van de Belastingdienst zijn alweer op vrije voeten. Ze zijn op borgtocht vrijgelaten in afwachting van hun berechting, al moeten ze wel een enkelband dragen en mogen ze uiteraard het land niet uit. Bij één van de arrestanten werd voor 4 miljoen dollar aan bankbiljetten in beslag genomen.

De ex-directeuren werden gisteren opgepakt tijdens een grootschalige actie, waarbij 1.700 politiemensen en 500 aanklagers invallen deden op 454 plaatsen in 15 van de 22 provincies die Oekraïne telt. Er werden 22 arrestaties verricht. Alle arrestanten werden naar Kiev gevlogen om daar voor de rechter te verschijnen.

Volodimir Zadorozhni, voorheen directeur van de Belastingdienst in de provincie Poltava, werd vrijgelaten nadat hij een borgtocht van 408.262 euro had betaald. Oleksandr Antipov, de voormalige directeur van de Belastingdienst in de provincie Loehansk betaalde 510.327 euro om vrij te komen. Het Openbaar Ministerie wilde dat hij in voorlopige hechtenis zou blijven, maar de rechtbank besliste anders.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten