vrijdag 26 mei 2017

IMF gematigd positief over voortzetten hulp

Het gaat goed met de Oekraïense economie, maar er moet nog veel werk worden verzet om ook op langere termijn vooruitgang te boeken. Dat is de slotconclusie van een commissie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) die onder leiding van de Nederlander Ron van Rooden in de afgelopen anderhalve week gesprekken heeft gevoerd met de regering in Kyiv over het hervormen van de economie.

Die groeit dit jaar naar verwachting meer dan 2 procent, de internationale reserves zijn gegroeid naar 17,6 miljard dollar en de inflatie komt dit jaar wellicht onder de 10 procent uit. Er is echter meer, veel meer nodig om deze positieve ontwikkeling vast te houden.

De commissie onder leiding van Van Rooden was in Kyiv om te overleggen met de regering over wat er nodig is voor een volgende - vijfde - tranche van de 16,7 miljard dollar aan noodsteun van het IMF.

Van Rooden zei vanmorgen op een persconferentie te hopen dat het Oekraïense parlement gaat instemmen met de kabinetsvoorstellen voor de pensioenhervorming, de privatisering van staatsbedrijven en nieuwe maatregelen om de corruptie te bestrijden. Die voorstellen worden in de komende weken naar het parlement gestuurd.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: