zondag 7 mei 2017

Saakasjvili: 'Porosjenko is te druk met eigen zaken'

President Petro Porosjenko spendeert veel te veel van zijn tijd aan zijn zakelijke beslommeringen en dat gaat ten koste van de noodzakelijke hervormingen waaraan hij eigenlijk al zijn tijd zou moeten besteden. Met deze kritiek kwam zijn voormalige medestander en huidige tegenstander Micheil Sakasjvili dezer dagen naar buiten.

Porosjenko is nog altijd eigenaar van het snoepimperium Roshen, ondanks de belofte bij zijn aantreden drie jaar geleden dat hij al zijn zakelijke belangen van de hand zou doen. Een slechte zaak, vindt de voormalige president van Georgië die door Porosjenko naar Oekraïne werd gehaald om gouverneur van Odessa te worden. ''Dit is verkeerd. Het riekt te veel naar het oude systeem en in feite maakt Porosjenko daar ook deel van uit'', aldus Saakasjvili.

Hij heeft dan ook meer vertrouwen in de Oekraïense bevolking dan in de president. ''De Oekraïners moeten van nature niets hebben van een dictatuur, al houden zij zich wel aan de wetten van het land.'' Saakasjvili, inmiddels leider van een liberale partij, kijkt ondanks alle problemen met optimisme naar de toekomst. Hij verwacht dat de volgende parlementsverkiezingen een ''politieke aardverschuiving'' teweeg gaan brengen.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten