vrijdag 12 mei 2017

Twee soldaten gedood, zes gewond, 53 aanvallen

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Ook raakten zes soldaten gewond. De rebellen vielen het leger 53 maal aan. De meeste aanvallen hadden plaats in de omgeving van de havenstad Marioepol. De legerposities bij de dorpen Sjirokine, Vodiane, Hnoetove, Tsjermalik en Pavlopil werden herhaaldelijk beschoten met granaatwerpers en vanuit pantserwagens.

De rebellen gebruikten deze wapens, maar ook 82 millimeter mortieren om de soldaten bij het stadje Marinka te beschieten. Nabij Marinka en het dorp Lebedinkse waren sluipschutters actief.

In de omgeving van Donetsk schoten de rebellen met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers op de versterkte legerposities bij de stad Avdiivka en het dorp Loehanske. Granaatwerpers werden ook ingezet tegen de soldaten bij de dorpen Piski, Novoloehanske en Novhorodske. De rebellen vielen de soldaten bij Majorsk en Verchniotoretske aan met pantserwagens.

In de provincie Loehansk waren er laat op de avond beschietingen met granaatwerpers op de soldaten bij het dorp Novozvanivka, terwijl de soldaten bij het dorp Valoejske te maken kregen met geweervuur.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten