maandag 29 mei 2017

Zeven soldaten gewond, rebellen vallen 48 maal aan

Zeven Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt. De rebellen vielen het leger 48 maal aan. In de omgeving van Marioepol waren er na het invallen van de duisternis twee aanvallen met 120 millimeter mortieren op de legerposities bij de stad Krasnohorivka. In deze stad liepen gistermorgen vroeg ook acht burgers verwondingen op bij een beschieting met Gradraketten.

De soldaten bij het stadje Marinka en het dorp Tsjermalik werden beschoten met 82 millimeter mortieren. Ook schoten de rebellen herhaaldelijk met granaatwerpers en zware machinegeweren op de soldaten bij de dorpen Sjirokine, Vodiane,Pavlopil, Hnoetove en Novotrojtske.

In de omgeving van Donetsk waren er opnieuw aanvallen op de soldaten bij de stad Avdiivka, ditmaal met zowel granaatwerpers als af en toe met 82 millimeter mortieren. Verder waren er aanvallen op legerposities bij de dorpen Piske en Zajtseve.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen van de rebellen op soldaten bij de dorpen Katerinivka, Krimske, Valoejske en Donetski met onder meer 82 millimeter mortieren en granaatwerpers. Laat in de avond vielen de rebellen de soldaten bij het dorp Trojtske aan met zware machinegeweren en tankgranaten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten