zondag 7 mei 2017

Vijf soldaten gewond, rebellen vallen 45 maal aan

Opnieuw zijn vijf Oekraïense soldaten gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen, die in totaal 45 aanvallen uitvoerden op posities van het leger. In de omgeving van Donetsk werden de soldaten bij de stad Avdiivka beschoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware machinegeweren en zelfs werd een tank ingezet door de rebellen. Het leger schoot hier terug met granaatwerpers.

De soldaten bij het dorp Loehanske werden aangevallen met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren, terwijl ze ook werden beschoten vanuit pantserwagens. De legerposities bij Verchniotoretske werden bestookt met 82 milliemter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Tegen de soldaten bij de kolenmijn Boetivka en de dorpen Majorsk, Kamjanka en Zajtseve werden dezelfde wapens ingezet. Bij Zajtseve, Opitne en Piski waren sluipschutters actief.

In de omgeving van Marioepol zetten de rebellen 120 millimeter mortieren en pantserwagens in tegen legerposities bij het dorp Sjirokine. De versterkte legerposities bij Pavlopil vielen ze aan met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren, bij Vodiane vielen ze ook aan met pantserwagens en luchtdoelgeschut. De soldaten bij Krasnohirivka, Hnoetove en Marinka werden beschoten vanuit pantserwagens, met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Bij Vodiane werden sluipschutters gesignaleerd.

In de provincie Loehansk vuurden de rebellen 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren af op de soldaten bij Krimske en de versterkte posities bij Novozvanivka en Novo-Oleksandrivka. Trojtske kreeg te maken met tankgranaten, Stanitsja Loehanska met granaatwerpers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten