woensdag 17 mei 2017

Blokkeren VKontakte kan nog wel een jaar duren

Het gaat nog wel een jaar duren voordat alle internetproviders daadwerkelijk de sociale netwerken VKontakte en Odniklassniki hebben geblokkeerd voor hun klanten. Dat hebben deskundigen van de Oekraïense Internet Associatie verklaard tegenover tv-zender Kanal 5. "We kennen momenteel geen censuur. Dat valt te veranderen, maar eenvoudig is het niet'', aldus Maksim Toeljev.

Het is volgens hem van cruciaal belang of de politieke wil er is bij de 4.000 internetproviders die Oekraïne telt. ''Ze moeten allemaal aanpassingen doen. Dat is veel werk. Voor de kleine providers gaat het om een dag tot een week, maar de grote providers hebben misschien wel jaren nodig om dat voor elkaar te krijgen. Als ze daar al zin in hebben.''

Zoals gisteren gemeld heeft president Petro Porosjenko per decreet laten weten dat de Russische sociale netwerken niet meer beschikbaar zijn voor de Oekraïners. Dat geldt niet alleen voor VKontakte en Odnoklassniki, maar ook voor de populaire zoekmachine Yandex en de diensten van mail.ru.

Bron: 112

Geen opmerkingen: