donderdag 18 mei 2017

Leger slaat offensief rebellen bij Avdiivka af

De pro-Russische rebellen hebben gisteren een poging gedaan om door de Oekraïense linie heen te breken bij de stad Avdiivka. Ze werden evenals dinsdag bij het dorp Pavlopil teruggeslagen door het leger. De rebellen schoten met 120 millimeter mortieren en een tank op de legerposities ten zuiden van Avdiivka, maar ook op een buitenwijk van de stad. Tegen de soldaten bij het dorp Kodema werd 122 millimeter artillerie ingezet.

In de omgeving van Marioepol werden 21 van de in totaal 52 aanvallen van gisteren geregistreerd. Er waren aanvallen van de rebellen op Sjirokine, Pavlopil, Krasnohorivka en Marinka. Ook werden de versterkte legerposities aangevallen bij de dorpen Vodiane, Hnoetove, Lebedinkse, Bohdanivka, Novotrojtske en Tsjermalik.

Het was gisteren met 13 aanvallen van de rebellen tamelijk onrustig in de provincie Loehansk, waar met 82 en 120 millimeter mortieren werd geschoten op de soldaten bij het dorp Krimske. 's Avonds was er een beschieting met 82 millimeter mortieren op de soldaten bij het dorp Novo-Oleksandrivka. granaatwerpers en zware machinegeweren werden ingezet tegen de soldaten bij de dorpen Novozvanivka, Trojtske en Lobatjeve.

Vijf Oekraïense soldaten raakten gisteren gewond bij de aanvallen van de rebellen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten