maandag 22 mei 2017

Rebellen vallen 48 maal aan, twee soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond bij aanvallen van pro-Russische rebellen op het leger. Er werden in totaal 48 aanvallen geregistreerd, waarvan precies de helft in de omgeving van Donetsk. Daar vielen de rebellen het vaakst de verdedigers van Avdiivka aan. De versterkte legerposities ten zuiden van de stad werden bestookt met mortieren. Tegen de soldaten bij het dorp Kamanka werd ook luchtdoelgeschut ingezet.

Met mortieren en granaatwerpers werd geschoten op de legerposties bij de dorpen Verchniotortkse, Opitne en Piski. Vanuit de buitenwijken van het bezette Horlivka schoten de rebellen op de versterkte posities van het leger bij de dorpen Zajtseve en Majorsk. Gisteravond werd ook weer geschoten op het waterfiltratiebedrijf Donetsk.

In de omgeving van Marioepol vielen de rebellen 17 maal aan. 's Avonds werd met 120 millimeter mortieren geschoten op de soldaten bij het dorp Sjirokine, terwijl meerdere keren met een tank werd geschoten richting de versterkte legerposities bij Vodiane. De verdedigers van het dorp Hnoetove kwamen onder vuur van 82 millimeter mortieren. Pavlopil werd met pantserwagens aangevallen, de dorpen Lebedinske, Tsjermalik en Novotrojtske met granaatwerpers.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren en granaatwerpers op de solaten bij het dorp Tojtske. Met 82 millimeter werden de soldaten bij Krimske en Zolote onder vuur genomen. Op het dorp Malinove werdmet granaatwerpers geschoten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten