dinsdag 16 mei 2017

Rebellen vallen 37 maal aan, twee gewonden

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 37 maal aangevallen. Daarbij raakten twee Oekraïense soldaten gewond. Het hevigst waren de beschietingen in de omgeving van Donetsk, met name de omgeving van Avdiivka. Hier schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en vanuit pantserwagens. Met dezelfde wapens werden de soldaten aangevallen bij de dorpen Piski, Verchniotoretske, Novhorodske, Majorsk en Zajtseve, dadt ook met 120 millimeter mortieren werd bestookt.

In de omgeving van Marioepol kregen de versterkte legerposities bij het dorp Sjirokine te maken met geweervuur, terwijl de soldaten bij het dorp Hnoetove werden aangevallen met granaatwerpers. De rebellen schoten met granaatwerpers en zware machnegeweren op de soldaten bij de stad Krasnhorivka en het dorp Novomochailivka.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met 122 millimeter artillerie en 120 millimeter mortieren op op de versterkte legerposities bij de dorpen Novozvanivka, Novo-Oleksandrivka en Trojtske. De soldaten bij Trojtske werden ook met 122 millimeter artillerie, granaatwerpers en 82 millimeter mortieren onder vuur genomen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: