zondag 14 mei 2017

Vier soldaten gewond, rebellen vallen 61 maal aan

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Die voerden in total 61 aanvallen uit, waarvan net iets meer dan de helft in de omgeving van Marioepol. De legerposities bij het dorp werden aangevallen met 122 millimeter artillerie en 120 millimeter mortieren. Ook zetten de rebellen hier en bij Sjirokine pantserwagens in en op de soldaten bij Sjirokine werd met 82 millimeter mortieren geschoten.

Hnoetove werd bestookt met luchtdoelgeschut, terwijl de legerposities bij Mikolakivka, Pavlopil en Tsjermalik werden aangevallen met pantserwagens, 82 millimeter mortieren en zware machinegeweren. Het stadje Marinka werd aangevallen met 82 en 120 millimeter mortieren.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met mortieren en 122 millimeter artillerie op de soldaten bij het dorp Novozvanivka. De soldaten bij Trojtske werden ook met een tank beschoten, terwijl de sodlaten bij Krimske te maken kregen met 82 millimeter mortieren en pantserwagens.

De rebellen hadden het in de omgeving van Donetsk vooral voorzien op Avdiivka en Svitlodarsk. Hier werden in totaal 20 aanvallen uitgevoerd. De rand van Avdiivka werd beschoten met granaatwerpers en mortieren, maar ook met 122 millimeter artillerie. Een artilleriegranaat ontplofte in de tuin bij een woning waarbij vier doden en een zwaargewonde vielen.

De legerposities bij Novoloehanske kregen het zwaar te verduren door aanvallen met granaatwerpers, 120 millimeter mortieren en zelfs een aanval met een BM-21 Gradraketinstallatie. De soldaten bij Piski, Verchniotoretske, Kamjanka, Zajtseve, Loehanske en Trojtske werden onder vuur genomen met granaatwerpers en mortieren.

Bron: 112

1 opmerking: