vrijdag 19 mei 2017

Rebellen beschieten huizen Berdjanske en Sjirokine

De pro-Russische rebellen hebben gisteravond woningen in de dorpen Berdjanske en Sjirokine beschoten. Er waren geen slachtoffers, maar de schade is groot. Berdjanske werd met groot kaliber wapens onder vuur genomen, met als resultaat twee totaal vernielde woningen en twee huizen die aanzienlijke schade opliepen. In de Morskastraat is bijna geen huis meer zonder schade. Korte tijd later werden woningen in het dorp Sjirokine beschoten door de rebellen.

De rebellen voerden gisteren ook veertig aanvallen uit op het Oekraïense leger. Daarbij raakten drie soldaten gewond. In de omgeving van de stad Marioepol waren weer de meeste aanvallen (25). De soldaten bij de dorpen Sjirokine, Vodiane, Talakivka, Lebedinske en Berdjanske werden met 120 millimeter mortieren beschoten. Bij Sjirokine kregen ze ook nog te maken met 122 millimeter artillerie. De versterkte legerposities bij Bohdanivka, Tsjermalik en Pavlopil werden bestookt met geweervuur.

Aan de zuidkant van de stad Avdiivka, in de omgeving van Donetsk, blijven de aanvallen van de rebellen voortduren. In de avonduren werden de soldaten daar beschoten met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en machinegeweren. Ook Kamjanka kreeg te maken met 82 millimeter mortieren en vlakbij het dorp Nevelske schoten de rebellen met zware machinegeweren. Tegen de soldaten bij Zajtseve zetten ze granaatwerpers en pantserwagens in.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers op soldaten bij het dorp Trojtske, terwijl de soldaten bij Malinove, Novozvanivka en Novo-Oleksandrivka werden beschoten met granaatwerpers.

Bronnen: 112, Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten