vrijdag 26 mei 2017

Mingarelli: 'Oekraïne is een kans, geen bedreiging'

Hugh Mingarelli, de EU-ambassadeur in Kyiv, verwacht niet dat de afschaffing van de visumplicht gaat zorgen voor zo'n grote toestroom van Oekraïners gaat zorgen dat het een probleem wordt voor de Europese Unie. Hij zegt dit in een interview met het persagentschap Interfax. ''We zijn erg blij met het besluit om de visumplicht af te schaffen, want dit is wat Oekraïne verdient'', aldus Mingarelli.

Hij spreekt in het interview de hoop uit dat veel Oekraïners naar de Europese Unie reizen als de belemmering van het visum vanaf zondag 11 juni niet meer speelt. ''Ze komen naar ons toe om zaken te doen, om te studeren of als toerist. We verwachten er allemaal van te kunnen profiteren. Oekraïne is voor ons een kans, geen bedreiging.''

De hoogste baas van de Oekraïense douane waarschuwde eerder dat iedereen die de grens over wil in de eerste dagen na afschaffing van de visumplicht moet rekenen op een 30 procent langere wachttijd aan de grens. Daarna verwacht Viktor Nazarenko tussen de 10 en 15 procent meer auto's bij de grensposten.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten