vrijdag 12 mei 2017

Oekraïne wil nieuw associatieverdrag met EU

Oekraïne komt met een voorstel voor een nieuw associatieverdrag met de Europese Unie, dat ook voor Moldavië en Georgië moet gelden. Dat heeft minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken tijdens een persconferentie meegedeeld, aldus de Europejske Pravda. Hij verwacht dat na het afschaffen van de visumplicht deze drie landen hun speciale positie (het Oostelijke Partnerschap) tegenover de EU kwijtraken.

Dit zal volgens Klimkin gepaard gaan met het schrappen van een aantal regelingen die nu nog voordelig voor de drie landen uitpakken. Daarom wil hij een nieuw, aanvullend associatieverdrag. De minister zegt het al te hebben aangekaart bij de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen. ''Die reageerden daar over het algemeen positief op.''

Klimkin verwacht dat meer duidelijk wordt op de conferentie die de EU binnenkort houdt in Estland met de landen van het Oostelijke Partnerschap. Hij wilde tijdens zijn persconferentie niet ingaan op vragen over wat het nieuwe, aanvullende associatieverdrag precies moet inhouden.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten