woensdag 10 mei 2017

Rebellen vallen 70 maal aan: dode, 2 gewonden

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 70 maal aangevallen. Daarbij kwam een Oekraïense soldaat om het leven, terwijl twee soldaten gewond raakten. In de omgeving van Donetsk werden soldaten bij de stad Avdiivka en de dorpen Verchniotoretske, Trojtske, Novhorodske en Kamjanka beschoten met mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Tegen soldaten bij Zajtseve zetten de rebellen ook pantserwagens in. De legerposities bij de dorpen Mironivka en Loehanske werden beschoten met granaatwerpers en zware machinegeweren.

In de omgeving van Marioepol schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren en tankgranaten op de mariniers bij de dorpen Pavlopil en SJirokine. De mariniers bij Vodianes werden ook met een tank onder vuur genomen.

De rebellen zetten 120 millimeter mortieren in tegen de soldaten bij de dorpen Lebedinske en Novotrojtske, terwijl ze met 82 millimeter mortieren, tankgranaten en vanuit pantserwagens schoten op de soldaten bij het stadje Marinka. Verder waren er aanvallen op legerposities bij de dorpen Tsjermalik, Hnoetove, Starohnativka, Hranitne en Bohdanivka. Nabij het dorp Pavlopil waren sluipschutters actief.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren en zware machinegeweren op de legerosities bij de dorpen Novotoshkivkske, Krimske, Novo-Oleksandrivka en Novozvanivka. Ook waren er aanvallen met granaatwerpers en geweervuur op Valoejske en Stanitsja Loehanska. Opnieuw besloot de legerleiding bij een aantal aanvallen van de rebellen om terug te schieten om erger te voorkomen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten