woensdag 24 mei 2017

Inlichtingendiensten VS zien geen snel eind aan conflict Oost-Oekraïne

De Amerikaanse militaire inlichtingendiensten verwachten dat het oorlogsconflict in Oost-Oekraïne voorlopig niet tot een eind komt. De oorlog loopt zeker tot in 2018 door, aldus directeur Vincent Stewart van het Agentschap voor Militaire Inlichtingen. ''De hoop vervliegt dat het vredesproces in Minsk voor een oplossing zorgt'', schrijft Stewart in een rapport aan de Amerikaanse Senaat.

Hij verwacht niet dat Rusland stopt met de ondermijnende activiteiten in het buurland. ''Door dit conflict blijft Rusland greep houden op de regering in Kyiv. Het geweld langs de frontlijn blijft waarschijnlijk beperkt tot kleinere schermutselingen, maar het is te allen tijde mogelijk dat Rusland de situatie kan laten escaleren.''

De visie van de Amerikaanse president Donald Trump op de situatie in Oost-Oekraïne blijft intussen onduidelijk. Eerder gaf hij aan zich daar ernstig zorgen over te maken, maar begin deze maand probeerde Trump tijdens een ontmoeting met de Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken juist zijn bezorgdheid af te zwakken. Deze week werd bovendien bekend dat de Amerikaanse militaire hulp stopt en dat Oekraïne in plaats daarvan leningen kan krijgen om militaire hulp in te kopen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten