maandag 15 mei 2017

Onderzoek MH17 zit in 'de moeilijkste fase'

Het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 zit in "de moeilijkste fase", schrijven de onderzoekers in een onregelmatig verschijnend online magazine over de ramp. In deze laatste fase moet worden achterhaald wie er verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van het vliegtuig. "Vooruitgang boeken is in deze fase een stuk lastiger", staat in een inleidend stuk in het magazine. Ook zegt de coördinator van het onderzoeksteam dat niet alle informatie met het publiek gedeeld kan worden.

De getuigenoproepen hebben informatie opgeleverd, maar nog onvoldoende, stelt het onderzoeksteam. Omdat er nog altijd wordt gevochten in Oost-Oekraïne kunnen de onderzoekers niet ter plekke mensen ondervragen.

In hetzelfde magazine schrijft het onderzoeksteam ook steeds last te hebben van wat ze 'zij-invliegers' noemen: gebeurtenissen die veel tijd vergen van het team, maar niet bijdragen aan het onderzoek. Het onderzoek naar freelance journalist Michel Spekkersdie menselijke resten meenam van de rampplek wordt als voorbeeld genoemd.

Bron: NOS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten