zondag 28 mei 2017

Acht soldaten gewond, rebellen vallen 49 maal aan

Acht Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op hun posities. De rebellen voerden 49 aanvallen uit, de helft daarvan in de omgeving van de havenstad Marioepol. Er werd in de avonduren tot tweemaal toe met 122 millimeter artillerie en 82 millimeter mortieren geschoten op soldaten bij het dorp Pavlopil, terwijl de soldaten bij Sjirokine, Vodiane, Lebedinske, Tsjermalik en Hnoetove te maken kregen met granaatwerpers en geweervuur.

Met pantserwagens en zware machinegeweren vielen de rebellen de legerposities aan bij het dorp Novotrojtske. Soldaten bij het stadje Marinka werden vanuit een buitenwijk van de stad Donetsk beschoten met granaatwerpers.

Bij het invallen van de duisternis voerden de rebellen twee aanvallen uit met 122 millimeter artillerie op soldaten bij Trojtske. Er werd een vijftigtal granaten op ze afgevuurd. Met 120 en 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en machinegeweren werden de soldaten bij Avdiivka bestookt/ De soldaten bij Zajtseve werden aangevallen met pantserwagens.

In de provincie Loehansk waren er vooral na het invallen van de duisternis aanvallen met 120 millimeter mortieren op de legerposities bij de dorpen Novozvanivka en Novo-Oleksandrivka. De soldaten bij Krimske, Stanitsja Loehanska, Donets en Lobatsjeve werden beschoten met geweren en granaatwerpers. Krimske kreeg ook nog te maken met 82 millimeter mortieren.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten