zaterdag 6 mei 2017

Vijftien soldaten gewond geraakt in twee dagen

De pro-Russische rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren 63 maal aangevallen. Daarbij raakten vijf soldaten gewond. Donderdag raakten tien soldaten gewond en voerden de rebellen 58 aanvallen uit op het Oekraïense leger.

In de omgeving van Marioepol gebruikten de rebellen gisteren 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren om het leger bij het dorp Pavlopil aan te vallen. Ook de soldaten bij het dorp Hnoetove kregen te maken met granaatwerpers en zware machinegeweren. De versterkte posities bij het stadje Marinka werden onder vuur genomen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren, evenals de soldaten bij het dorp Vodiane.

In de omgeving van Donetsk schoten de rebellen met l20 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op Verchniotoretsk en Loehanske. De soldaten bij de stad Avdiivka en de kolenmijn Boetivka werden beschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren.

In de provincie Loehansk werden soldaten bij de dorpen Krimske en Novozvanivka onder vuur genomen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. De soldaten bij Novo-Oleksandrivka werden aangevallen met tankgranaten.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen:

Een reactie posten