woensdag 10 mei 2017

OM: Titoesjki zorgden voor geweld in Dnipro

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of oorlogsveteranen gisteren tijdens de Memorial Mars in de stad Dnipro zijn aangevallen door titoesjki, ingehuurde spierballen, en dat sommige politieagenten daarbij een handje hebben geholpen. Procureur-generaal Joeri Loetsenko meldt vanmorgen op zijn Facebookpagina dat acht mannen zijn opgepakt, waarvan wordt verondersteld dat het inderdaad huurlingen zijn.

''We proberen nu uit te vinden wie ze heeft betaald om de veteranen aan te vallen'', aldus Loetsenko. In sommige Oekraïense media wordt al gemeld dat ex-president Viktor Janoekovitsj één van de financiers is. Het begrip titoesjki verwijst overigens naar Vadim Titoesjko die in mei 2013 journalisten van tv-zender Kanal 5 aanviel en later bekende dat hij dat in opdracht en tegen betaling had gedaan.

Bij het oorlogsmonument in Dnipro kwam het gisteren tot een botsing tussen enerzijds oorlogsveteranen die in de afgelopen drie jaar in Oost-Oekraïne hebben gevochten en anderzijds aanhangers van de Socialistische Partij en het Oppositieblok. De politie greep hard in. De veteranen werden geslagen met wapenstokken. Er vielen acht gewonden. Eén van de veteranen liep zelfs een schedelbreuk op. Naar de handelwijze van de agenten wordt volgens Loetsenko ook een onderzoek ingesteld. Overigens raakten ook zes agenten gewond bij de schermutselingen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten