dinsdag 16 mei 2017

Reportage 'De kinderen van Azov' in Brandpunt

Dit is geen gezellig zomerkamp waar kinderen verstoppertje spelen en achter elkaar aanrennen met waterpistolen. Nee, dit is een militair kamp waar Oekraïense kinderen worden gedrild tot vrijheidsstrijders van hun vaderland. Klaar om de strijd aan te gaan met de aartsvijand: de Russen.

Nabij Kiev in Oekraïne ligt de basis van het meest radicale Oekraïense regiment, Azov. Al meer dan drie jaar is het land verwikkeld in een bloedige oorlog tegen pro-Russische separatisten in de oostelijke regio’s. Het conflict heeft inmiddels al meer dan tienduizend levens gekost. Ruim anderhalf miljoen mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd.

In Azov wordt iedereen bij de strijd tegen de Russen betrokken. Ook kinderen, hele jonge kinderen. In speciale zomerkampen worden ze klaargestoomd om vrijheidsstrijders te worden van hun land. Maak kennis met de kinderen van Azov. Kijk vanavond, 20.25 uur NPO 2 naar de documentaire 'De Kinderen van Azov', in Brandpunt. Gemaakt door Spike Johnson, Alex Masi en Michiel Driebergen.

Bron: Brandpunt.kro-ncrv.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten