vrijdag 25 augustus 2023

Zaloezjni: 'Er zit een doorbraak aan te komen'

Er is een verschil van mening tussen de Oekraïense en de Amerikaanse legerleiding over de juiste aanpak bij de strijd tegen de Russen in Oekraïne. De Amerikanen vinden dat het Oekraïense leger er verstandig aan doet om alle inspanningen te richten op een doorbraak richting de Zee van Azov en de strijd om de stad Bachmoet maar te laten voor wat het is. 

Er zouden voldoende wapens voorhanden zijn voor een grote doorbraak. Maar de Oekraïense opperbevelhebber Valeri Zaloezjni zegt juist dat zijn leger toch al op het punt staat een doorbraak te forceren bij de stad Tokmak. Eerder al besloot de legerleiding af te stappen van een grote, massale aanval op de Russen die door het getreuzel van het Westen, met name de Verenigde Staten, met de levering van toegezegde wapens maandenlang de kans hebben gehad om een heel stelsel van loopgraven en mijnenvelden aan te leggen. 

In de eerste twee weken van het tegenoffensief sneuvelden zo veel Oekraïense soldaten en gingen zoveel wapens verloren dat de legerleiding besloot tot een voorzichtiger aanpak.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: