maandag 21 augustus 2023

ISW: grote kans op paniek bij Russische troepen

De Oekraïense aanvallen op de bevoorrading van het Russische leger achter de 
verdedigingslinies tasten volgens het Institute for the Study of War (ISW) tasten het moreel van de Russische troepen steeds verder aan. De kans is aanwezig dat er een paniek ontstaat die zich 'snel kan verspreiden onder de eenheden van de Russen aan het front'.

De analisten van het ISW wezen eerder al op de fragiele verdedigingslinies van het Russische leger, terwijl de Russen ook niet in staat blijken om hun eenheden aan het front te laten roteren, waardoor daar vermoeidheid een belangrijke rol gaat spelen. Ontstaat er eenmaal paniek onder de vermoeide soldaten, dan kunnen er gemakkelijk gaten vallen in hun defensie. 

Het ISW wijst er verder op dat de Oekraïense aanvallen op de bevoorrading van het Russische leger zorgen voor ontevredenheid en kritiek op de legerleiding die z'n weg vindt op de sociale media. 'Een aantal Russische militaire bloggers heeft boos gereageerd op de Oekraïense aanvallen op de Krimbrug. Ze willen dat het leger de gezinnen, woningen en andere bezittingen aanvalt van de mensen die zij verantwoordelijk houden voor deze aanvallen, uiteraard met de bedoeling dat die besluiten te stoppen met deze aanvallen.

Bron: The Kyiv Independent

Geen opmerkingen: