zondag 27 augustus 2023

Oekraïne boekt ook terreinwinst bij Tavria

Het Oekraïense leger boekt ook bij Tavria terreinwinst. Dat zegt Oleksandr Tarnavski, de commandant van de troepen daar. Tavria ligt in het zuiden van de provincie Zaporizja, niet ver van de strategisch belangrijke en door de Russen bezette stad Tokmak. Het Oekraïense leger zou bij het pas heroverde dorp Robotinje een doorbraak hebben geforceerd in de eerste Russische verdedigingslinie en van daaruit ook op weg zijn naar Tokmak, richting de Zee van Azov. 

Volgens commandant Tarnavski zijn gisteren 78 Russische soldaten gedood bij Tavria, raakten er 210 gewond en werden 17 soldaten gevangen genomen. De Russen verloren ook twee tanks, acht pantserwagens, vijf artilleriesystemen en mortieren, twee lanceerinrichtingen voor raketten, een anti-tankraketsysteem, vier drones en tien legervoertuigen. Ook zouden elf munitieopslagplaatsen zijn vernield. 

De Oekraïners schoten zaterdag zelf 1.268 artilleriegranaten af. Over Oekraïense verliezen wordt zoals gebruikelijk geen mededelingen gedaan. Evenmin wordt al te gedetailleerd uitgelegd waar de troepen zich bevinden om de Russen niet wijzer te maken.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: