dinsdag 29 augustus 2023

'Bezetters nemen de benen uit stad Tokmak'

Het door de Russische bezetter geïnstalleerde stad bestuur van Tokmak neemt de benen, uit vrees voor het oprukkende Oekraïense leger. Dat meldt Ivan Fedorov, de burgemeester in ballingschap van de eveneens bezette stad Melitopol. 'Vrijwel dagelijks is er 'bavovna', wordt er geschoten en verschuift het front richting Tokmak. De verdediging van de Russen kraakt, wat er voor zorgt dat de eerste ratten het zinkende schip verlaten', aldus Fedorov.

Onderminister Hanna Maljar van Defensie heeft goed nieuws over de situatie bij de stad Bachmoet. 'We hebben al de nodige posities op de heuvels rond de stad, in feite zit de vijand daar in de val want ze kunnen niet door de stad, maar er ook niet uit.' Er wordt flink gevochten bij Klisjtsjitvka, Koerdjoemivka en Andrivka, waar het Oekraïense leger stap voor stap terreinwinst weet te boeken. 

Op de lijn Koepjansk-Lieman proberen de Russen het Oekraïense leger weg te houden van plekken waar ze terreinwinst boeken. Maljar: 'Twee weken geleden begonnen ze daar vrij actief aan te vallen. Onze troepen hebben de opmars van de Russen weten te stoppen, maar ze hergroeperen zich en zullen opnieuw aanvallen.'

Bronnen: Oekrajinska Pravda, Ukrinform

    Geen opmerkingen: