dinsdag 29 augustus 2023

ISW: Groot offensief Russen onwaarschijnlijk

Het Russische leger is volgens het Institute for the Study of War (ISW) 'vrijwel zeker' niet in staat om weer een groot offensief te beginnen. Er is simpelweg te weinig infanterie voorhanden om dat te doen. De legerleiding vult nu de gaten in de verdediging in het oosten en zuiden van Oekraïne met relatief goedgetrainde luchtlandingstroepen. 

Het ISW had eerder al geconstateerd dat eenheden van bijna alle Russische luchtlandingstroepen opereren in gebieden waar het Oekraïense leger bezig is aan het tegenoffensief. Maar daarmee ontneemt het Russische leger zichzelf wel de slagkracht voor een eigen groot offensief. Intussen heeft Oekraïne officieel bevestigd dat het dorp Robotinje is ingenomen en maakt het leger vorderingen in zowel het westen van de provincie Zaporizja en bij de oostelijke stad Bachmoet.

De analisten gaan ook in op wat Oekraïne te wachten staat in de komende winter. De Russen zullen opnieuw proberen om vanaf de herfst zoveel mogelijk van de Oekraïense energiestructuur te vernielen, maar de verwachting van het ISW is dat Rusland onvoldoende raketten in voorraad heeft om dat op dezelfde grote schaal te doen als in de afgelopen winter.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: