vrijdag 25 augustus 2023

'Laten we eind maken aan deze vleesmolen'

Een groep Russische militanten die aan Oekraïense zijde vechten, roept huurlingen van de Wagnergroep op van kant te wisselen om de dood te wreken van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin en commandant Dmitri Oetkin. 

'Je staat nu voor een serieuze keuze: je kunt in een hokje van het Russische ministerie van Defensie gaan staan en als waakhond dienen voor de verantwoordelijken van je commandanten, of wraak nemen', zegt commandant Denis Kapoestin van het Russische Vrijwilligerskorps (RVC) in een gisteravond laat gepubliceerde videotoespraak. 'Om wraak te nemen moet je de kant van Oekraïne kiezen', aldus de commandant.

Kapoestin, een Russische neonazi, richtte de gewapende groepering een jaar geleden op. RVC vecht aan Oekraïense zijde en zegt achter verschillende militaire aanvallen op Russische grensgebieden te zitten. 'Laten we een einde maken aan de bloedige vleesmolen van de speciale militaire operatie', zegt hij in zijn toespraak tot de Wagner-strijders, waarbij hij de officiële Russische benaming voor de invasie van Oekraïne gebruikte. 

'Daarna marcheren we naar Moskou en deze keer stoppen we niet 200 kilometer voor de ringweg maar gaan we door tot het einde', zegt hij, verwijzend naar het punt waar Prigozjins gewapende opstand in juni eindigde.

Bron: AD

Geen opmerkingen: