donderdag 10 augustus 2023

Duitsland stuurt nog twee Patriots naar Oekraïne

Duitsland heeft de luchtverdediging van Oekraïne versterkt met nog twee Patriot-luchtafweersystemen. Dat is gepubliceerd op de officiële lijst van militaire hulp voor Oekraïne, die wekelijks door de Duitse regering wordt bijgewerkt. 
De levering van de in de VS gefabriceerde Patriot-systemen was eerder overeengekomen met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, zegt de Oekraïense president Volodimir Zelenski op sociale media. 

'Nakoming van onze overeenkomst zal duizenden levens van onze mensen redden. We blijven werken om Oekraïne te versterken en te beschermen tegen Russische terreur', aldus Zelenski. 'Dag na dag, week na week zijn we bezig om er voor te zorgen dat we meer luchtverdedigingssystemen en raketten krijgen voor de mensen die ons moeten beschermen tegen luchtaanvallen. Maar we hebben door het hele land heen meer luchtverdedigingssystemen nodig dan we nu hebben.'

Het sturen van F-16 gevechtsvliegtuigen gaat helemaal helpen, maar dat proces verloopt uiterst langzaam omdat de Amerikaanse regering nog geen toestemming geeft en er verschil van mening is over waar de training van de Oekraïense piloten plaats moet hebben. Oekraïne heeft zelf inmiddels acht piloten aangewezen voor de F-16's.

Bronnen: NOS, Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: